Hoppa till innehåll

XR SKåne på Ende Gelände

Tre personer från XR Skåne befinner sig i Tyskland för Ende Gelände – en stor civilolydnads-aktion mot Europas största koldioxidkälla, som ägs av tyska företaget RWE (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG) .

Skåningarna berättar själva:
”Vi spenderade ca 10 timmar i en kolgruva efter att ha vandrat över en mil och sovit på ett fält under bar himmel. Vi lyckades ta oss förbi poliser som följde oss hela vägen och sprang över fält och åkrar för att sedan ta oss ner i gruvan.” 
”Många av våra vänner blev stoppade av poliser på vägen, där flera blev slagna, men ca 250 lyckades ta sig ner i gruvan, däribland tre personer från XR Skåne. I gruvan var det otrolig stämning men också tufft då det var varmt och vattnet tidigt började ta slut.” 
”Vi mötte polis där nere som inte ville låta oss fylla på våra förnödenheter och till slut var många tvungna att lämna för att må bra. Några från det röda fingret lyckades stanna över natten och höll vår del av blockaden i över 15 timmar. ”

I Ende Gelände-aktioner så instrueras alla deltagare att vara anonyma för att försvåra ordningsmaktens arbete. Det är inte en metod som XR använt.


”All eloge till alla som tagit sig till ende gelände och gjort detta möjligt och alla som är en del av kampen, vi gör förändringen möjlig!”

We are unstoppable,
Another world is possible!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.