Hoppa till innehåll

SNABBT MODE ÄR UTE!

Direktaktion mot modeindustrin

Var? Nova Lund När? 28/10 kl. 15:00

(ENG BELOW) VAD ÄR SNABBT MODE?

Snabbt mode, eller ”fast fashion”, används för att beskriva hur kläder designas för att snabbt flyttas från catwalk till butik för att möta nya modetrender. Fast fashion som affärsmodell är linjär. Det handlar om att utvinna materialet, producera plagget, använda det och sedan slänga det. Detta är varken hållbart eller ekologiskt hållbart. Klädindustrin anses nu vara den näst största förorenaren på jorden, och vår planet får betala priset.

VAD VILL VI GÖRA ÅT SAKEN? Under en vanlig shoppingdag går vi in i butiker som en grupp, ”provar” kläder, bläddrar bland utbudet och lämnar under tiden kläderna i ett något annorlunda skick än de var innan: Med information om det verkliga priset på snabbmode! Vi möts på shoppingcentret Nova Lund (Entre #2) den 28/10 kl.15:00. Ta med häftapparat om du har hemma! Kärlek och Uppror!

(ENG) WHAT IS FAST FASHION? Fast fashion is used to describe clothing designs that move quickly from the catwalk to stores to meet new trends. But this cycle is happening as much as twice a week, encouraging a ”throw-away” attitude. This is not sustainable or ecologically viable. The clothing industry is now considered the second biggest polluter on earth, and our planet is paying the price.

WHAT WILL WE DO ABOUT IT? On a typical shopping day, we will go into stores as a group, ”try on” clothes, browse the selection, and in the meantime leave the clothes in a slightly different state than they were before: with information about the real price of fast fashion! Intrigued? Come meet us at Nova Lund shopping centre (Entre #2) on 28/10 at 15:00. Bring a stapler if you have one at home! Love and Rebellion!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.