Hoppa till innehåll

Aktion idag i Malmö klockan 14:30

“Vi kommer aldrig sluta kämpa för er framtid!”

Extinction Rebellion Skåne bjuder in till aktion i Malmö lördagen den 4 december kl 15 (samling 14.30!) för klimaträttvisa och i solidaritet med alla unga och kommande generationer.

Vi samlas vid på Gustaf Adolfs torg i Malmö. Syftet med aktionen är att vi som är vuxna idag visar för dagens unga att de inte ensamma i klimatkampen. Att vi inte sviker och lämnar de unga i sticket. Att vi inte skyller ifrån oss och blundar. Och att vi kommer göra allt i vår för makt att åstadkomma den systemförändring klimatforskarna säger krävs.

Den 4 december genomför vi en aktion där vi i ord och handling visar att vi är beredda att göra det som krävs för att säkra en trygg framtid för dagens unga och framtida generationer, för alla de som inte orsakat den här krisen och som inte kan agera själva.

Det blir en stillsam marsch med tända ljus, tal och musik. Vi välkomnar både nya och erfarna rebeller och alla de som ännu inte tagit klivet ut i klimatrörelsen.

Dela gärna och bjud med vänner, kollegor, dagisföräldrar, grannar och familj.

Utöver marsch och tal det kommer det bli aktioner med fredlig civil olydnad för den som vill. Information om dessa ges på samlingen på Gustav Adolfs torg. Alla är välkomna att delta i civil olydnadsaktionerna men det är i så fall rekommenderat att ha deltagit i aktionsträningar eller i tidigare aktioner. Det kommer bli en kortare aktionsträning på samlingen.

Det är fullt möjligt att vara med i både marsch och aktioner, liksom att delta i enbart de delar som en själv önskar.
Fortsätt att följa evenemanget för uppdateringar. Tänk på att gilla evenemanget och gärna skriva en kommentar för att vara säker på att du får upp uppdateringar i ditt flöde.

INSTRUKTIONER FÖR DELTAGARE I AKTIONEN:

Kl 14.30 på Gustav Adolfs torg har vi samling, genomgång och vängruppsformering.

Vi promenerar mot Triangeln hållandes i ett rep som är dekorerat med barnsaker (vantar, gosedjur etc). Deltagare ansluter längs vägen. Bra om en del går i förväg och kan ansluta “spontat” längs vägen.

• Ta med en egen skylt med budskap kopplade till just den här aktionen, t.ex: “Andi och Alex, mamma tar fajten mot klimatkrisen.” “Unga i världen – vi är många som kämpar för er framtid”, “Förlåt att det tog mig så lång tid att förstå allvaret, nu kommer jag göra allt jag kan”

• Ta med en lykta, gärna något som ett barn har skapat

• Överväg att bära ett munskydd om möjligt

• Håll avstånd så långt det är möjligt

• Vänligen vaccinera dig om möjligt Hör gärna av dig om du vill vara med i förberedelsearbetet eller ta på dig en roll såsom att vara fotograf, poliskontakt, sjunga etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.