Hoppa till innehåll

XR Skånes stormöte fastställde planer!

Igår söndag 23 januari hade XR Skåne ett stormöte som genomfördes online (pga pandemin). Mötet bestämde att, fokus för årets aktioner kommer vara att stoppa fossila bränslen.

Mötet handlade mycket om planering för årets olika aktioner. Vi ska genomföra en aktion mot flyget i slutet av februari — denna aktion samordnas med andra lokalgrupper runt om i landet. Flyget är en viktig måltavla för våra aktioner eftersom utsläppen därifrån är mycket stora och att de i huvudsak orsakas av de allra rikaste i världen (se tabell).

Vi hoppas att årets aktioner mot flyget får lika stort medialt genomslag som förra året; Vi måste få politikerna att tala klarspråk och agera!

Extinction Rebellion Youth = XRY. XRY är ganska nystartade i Sverige och är en grupp för unga upp till 25 år och de ska genomföra en aktivitet i mars.

I Stockholm blir det stor aktion 25 april och där kommer många från XR Skåne att delta.

Vi trappar upp ytterligare med en aktion mot fossilindustrin i Göteborg.

Strax innan valet vill vi genomföra en massaktion för att försöka få klimatförändringarna överst på agendan.

Vi behöver din hjälp till dessa aktioner – vem du än är, oavsett hur mycket tid du har. Alla som följer våra principer och värderingar kan ansluta sig och det finns många olika sätt att engagera sig.

Klicka här: https://extinctionrebellion.se/bli-aktiv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.