Hoppa till innehåll

Folkrörelse: Overshoot Day – tillsammans i kampen för klimatet!

? EN DAG MED MALMÖS KLIMATRÄTTVISERÖRELSER ?

Redan 3 april infaller Sveriges Overshoot Day. Då har vi förbrukat våra naturresurser för resten av året. Därför är det tur att Malmö myllrar av föreningar och miljörättviserörelser som kämpar för klimatet och för vår allas framtid.

? För vem?
Det här är en dag för dig som vill bli organiserad i miljö- och klimatrörelsen, men inte vet var du ska börja. Du kanske känner rädsla och ångest för klimatkrisen och vill vara med och påverka vår framtid. Kom med i kampen för klimatet!Det här är också en dag för dig som redan är organiserad i föreningslivet, och som vill få glöd och stöd tillsammans med andra, hitta samarbeten och nya vägar framåt. Så för dig som är kvar i stan och inte är på Klimatriksdagen – kom!

? Vad?
På Folkrörelse: Overshoot Day samlar vi Malmös olika klimat- och miljörättviserörelser, aktivister och folkbildare. Föreningarna har bokbord och berättar om vad de gör och hur fler kan gå med.ABF visar lokalerna och möjligheterna till folkbildning och arrangemang. Dessutom hålls föreläsningar av Extinction Rebellion och Fridays for Future Malmö!

? Några av föreningarna på plats (fylls på):
• Extinction Rebellion
• Fridays for Future Malmö
• Krakel
• Scenario2030

? ABF Malmö, Spånehusvägen 47.
? Söndag 3 april. I Stora Salen kl. 14-16. Detaljerat program kommer.

Ingen föranmälan, bara dyk upp!

❤️ Dela eventet och bjud in dina kamrater!

? Här kan du läsa mer om Earth Overshoot Day: https://www.overshootday.org/newsroom/country-overshoot-days

Arrangeras av ABF Malmö tillsammans med miljö- och klimatrörelsen.

Läs mer om Overshoot Day.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.