Hoppa till innehåll

Extinction Rebellion agerar på åtta svenska flygplatser

Igår, inför Cop26, genomförde Extinction Rebellion aktioner på åtta svenska flygplatser.

Fredliga och görsnälla (göteborgska för mycket snälla).

Klimataktivister har gått ombord på flygplan och vägrat sätta sig, limmat fast sig på landningsbana och flygplan. På Landvetter har andra aktivister “plötsligt” ångrat sig i kön till check-in, och tvingats uppsöka den nyinrättade flygångestkliniken. På Bromma har aktivister sjungit i kör i avgångshallen.

”Flygångestklinik”

Den första flygaktionen genomfördes på Malmö airport strax före lunchtid och fortsatte sedan med aktioner på  Bromma, Arlanda, Landvetter, Halmstad, Kalmar, Ängelholm och Växjö. Aktionerna ledde till förseningar på många timmar.

Vi kräver att beslutstagare talar klarspråk och
agerar nu för att mildra klimatförändringarna.

Läs hela Extinction Rebellions inlägg här:
Idag stoppade Extinction Rebellion flera flyg på åtta svenska flygplatser