Hoppa till innehåll

Aktionsträning inför FOSSILUPPRORET

Vad? Aktionsträning om hur vi genomför fredlig, icke-våldsam civil olydnad.

När? 16:e April (klockan 14-17)

Var? ABF Malmö, Spånehusvägen 47

FOSSILUPPRORET ÄR SNART HÄR!

Vet du hur civil olydnad med XR går till?

Nu genomför vi träningar i icke-våldsam direkt aktion (Non Violent Direct Action eller NVDA) för alla som är intresserade av att lära sig fredlig civil olydnad!

I träningen ger vi dig verktyg för fredlig, icke-våldsam civil olydnad för att delta i Extinction Rebellions aktioner. Allt från hur man de-eskalerar spända situationer, hur man pratar med polisen/vanliga människor under aktioner, aspekter av hållbar aktivism och regenerativ kultur samt utövande av icke-våldstekniker.

Det kommer finnas chans att träna på plats i Stockholm också, men träningarna lokalt är ett perfekt sätt att hitta människor att åka upp med!Tiden för pragmatism och kompromisser är över — vi vet sanningen om klimatförändringen, och vetenskapen säger oss att tiden nästan är ute. Det är dags att sträva efter en värld där vårt samhälle kommer att vara medkännande, inkluderande, hållbart, rättvist och sammanhängande. Det är dags att agera!

OM FOSSILUPPRORET:
Vi står inför ett sammanbrott av de ekologiska, sociala och ekonomiska system som ligger till grund för våra liv, och våra regeringar har misslyckats med att genomföra den radikala förändring vi behöver – det sociala kontraktet är brutet.

Extinction Rebellion organiserar den första världsomspännande veckan av uppror från den 24 till den 29 april med budskapet SLUTA SUBVENTIONERA FOSSILINDUSTRIN

Tillsammans ska vi vidta åtgärder av icke-våldsam civil olydnad för att se till att problemet inte längre ignoreras och för att bidra till att bygga upp det nödvändiga politiska trycket för social förändring.
Läs senaste om detta event på Facebook.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.