Hoppa till innehåll

Uppmaning till Malmös politiker att utlysa klimatnödläge

Aktivister utförde en ”Die-in” i fullmäktigesalen i Malmös rådhus för att uppmärksamma klimathotet och påverka politisk opinion att utlysa klimatnödläge.

Bild från Skånska dagbladet, av André de Loisted.

Uppemot ett tiotal gånger har det blivit nu, som Extinction Rebellion med fredliga aktioner protesterar vid kommunfullmäktigemöten i Rådhuset mot att inte tillräckliga åtgärder mot klimathoten genomförs.

Flera gånger har kommunfullmäktigemötena störts med icke-våld, musik, banderoller, sång och flaggor. Några gånger har aktivister klistrat fast sig vid entrén eller så har de sjungit och läst poesi i fullmäktigesalen eller som nu genom en ”Die-in”, vilket är att genomföra en symbolisk massdöd för att uppmärksamma på att jorden pga mänsklig inverkan är på väg mot en gigantisk klimatkris. Rörelsen Extinction Rebellion vill hörsamma vetenskapens och forskningens varningar om klimatkrisen. Den vill minska riskerna för omfattande kaos och kriser genom att drastiska åtgärder vidtas för att dämpa de värsta katastrofscenarierna.

Extinction Rebellion kämpar på det viset mot samma mål som Greta Thunberg: få makthavare världen över att besinna sig, medierna att tala klarspråk, beslutfattare att agera nu och genomföra demokratiska reformer så att de stora massornas intresse av att överleva tillvaratas. Vii måste hindra hotet från en framtid med ett massutdöende av växter och djur som även hotar människans livsmiljöer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.