Hoppa till innehåll

Aktion mot skogsindustsrin

Tisdag 19 maj genomför XR aktion mot skogsindustrierna.

VISSTE DU ATT…??? 14 procent av våra produktiva skogar ägs av svenska statens Sveaskog och därför av alla landets medborgare?

Det betyder att vi har rätt att ställa krav på att skogen vårdas och förvaltas på ett sätt som skyddar dess biologiska mångfald och på ett sätt som också skyddar vår egen framtid och livskraft.

Tisdagen 19 maj kommer vi att samlas i Malmö samt ett antal andra städer i vårt avlånga land för att uppmärksamma Sveaskogs ohållbara skogsbruk, som bidrar till artutrotningen och den eskalerande klimatkrisen.? Aktionerna kommer att vara småskaliga och ta hänsyn till rådande Corona-situation såklart!

Vem kan delta? Alla! (Men viktigt: läs på Facebook-evenemanget om hur du anmäler dig.)
Kommer vi ta hänsyn till rådande Corona-situation? Ja!? 

Samling i Malmö på Davidhallstorg kl 10.30. Alla kan delta. Vi behöver många som delar ut flyers! KÄRLEK OCH UPPROR FÖR ALLT LEVANDE!

DEN 19 MAJ genomför Extinction Rebellion samordnade aktioner mot Sveaskog, för att protestera mot det vårdslösa sätt som vår skog förvaltas på.

På grund av högt satta avkastningskrav har avverkningar i skyddsvärda skogar blivit fler och fler. Många forskare och miljöorganisationer har utfärdat varningar under lång tid, men avverkning fortsätter på ett hänsynslöst sätt som allvarligt skadar skogens känsliga ekosystem och driver fler och fler arter mot utrotning.

Den återplantering av skog som sker leder till monokulturer som ökar risken för omfattande skogsbränder. Mer och mer forskning pekar också på ett samband mellan avskogning och ökad risk för pandemier som den vi är mitt uppe i. HIV, ebola, SARS, “fågelinfluensan”, “svininfluensan”, COVID-19, härstammar alla från djur som kommit i kontakt med människor på ett sätt som inte skulle skett om de inte fått sina livsmiljöer reducerade och förstörda.

Ytterligare och svårare pandemier väntar sannolikt runt hörnet om inte skövlingen stoppas.Vi förfasas ofta över skövling och artdöd i Amazonas, men vi måste se oss i spegeln och erkänna att Sverige också misslyckas med att skydda vår egen natur och i hög grad är lika medskyldiga i en världsomspännande utplåning de naturliga ekosystem vi alla är beroende av för att överleva.

Det här kan vi inte acceptera! Vi måste agera! Nu, innan det är för sent!

Den 19 maj kommer vi för att genomföra aktion. Aktionen kommer att vara småskalig och ta hänsyn till rådande Corona-situation, men kommer ändå att bli kraftfull.

OBS! Vill man vara med på aktionen så måste man höra av sig till oss här på Facebook eller i Skånekanalen på Mattermost.

Välkommen att delta och bidra på vilket sätt du än har möjlighet till! Mer information kommer fortlöpande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.