Hoppa till innehåll

Kommande swarming i Malmö

Lördag 8 augusti 2020 kl. 12:00–16:00 (samling klockan 11.00 vid St Johannes kyrka vid Triangeln)

Vem kan delta? Alla!

Kom och var med på swarming och träna på fredlig civil olydnad inför Massaktionen i Stockholm!

Coronapandemin har givit oss en liten fingervisning om hur sårbart vårt samhälle är för oförutsedda hot. Och hur lätt det är att falla tillbaka på protektionism och kortsiktigt dopande av de sjuka system som bara bidrar till att skapa problemen.

Starka krafter med enorma ekonomiska tillgångar är villiga att gå hur långt som helst för att hålla tåget i sken rakt in i bergväggen.

Enligt Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, räcker det med att sommaren 2018 upprepar sig tre år i rad för att vårt jordbruk och skogsbruk helt ska kollapsa. Tiden att göra något för att begränsa effekterna av klimatkrisen krymper allt mer.2020 är ett ödesår för klimatet.Men det finns också hopp. Den rådande pandemin har gett en ny krismedvetenhet. Den har också visat att det “omöjliga” var möjligt: Att enorma omstruktureringar i samhället går att genomföra vid ett akut hot.

Över världen ser vi en växande rörelse som kräver mer rättvisa och hållbarhet. Nu behöver vi ge allt för att för att få den bollen i rullning på allvar.

Men det är väldigt bråttom! För varje ny påfrestning våra samhällen måste hantera så minskar chansen för att kunna lägga den enorma kraft på omställningen som vi behöver för att vända utvecklingen.

Under aktionen sprider vi budskap kring den eskalerande klimatkrisen och kräver att våra makthavare agerar nu.

När: lördagen den 8 augusti 12.00-16.00 (samling klockan 11.00 vid St Johannes kyrka vid Triangeln)

PS. Mer info om den kommande Massaktion Stockholm hittar du här:  https://www.facebook.com/events/299727408099714

Uppror för allt levande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.