Hoppa till innehåll

Malmö-bon Albin hungerstrejkar för klimatet.

XR Skåne-rebell och Malmöbon Albin är inne på sin andra vecka av hungerstrejk för överlevnad vid riksdagen.

”Jag har tagit uppehåll i mina läkarstudier för att det är nu eller aldrig vi kan skapa förändring. Studierna kan vänta, det kan inte aktivismen.

Jag vill belysa regeringens passivitet till den planetära krisen vi befinner oss i, och brottet mot Sveriges befolkning. Tiden har redan runnit ut och vi måste börja signalera om hur allvarligt läget är. Vi som har vaknat upp måste agera.

Vi befinner oss i ett klimatnödläge och måste agera därefter, annars kommer inte andra att vakna upp innan det är försent.

Jag vill ha ett samtal med Stefan Löfven där han förklarar hur han kan leda oss mot en samhällskollaps. Hur han kan lägga mer på klimatskadliga subventioner än på miljöbudgeten och satsningen på en grön uppstart tillsammans.

Hur han kan påstå att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsstat när han överväger att bygga ut Preemraff, inte avveckla. Vi kommer att bibehålla trycket. När jag inte kan köra längre kommer andra rebeller ta över. Vi kommer inte att ge oss innan våra krav är uppfyllda.

Gå med i upproret och gör allt du kan för att rädda våra liv innan det är försent, för det är vad som står på spel.”

Bli aktivist i Extinction Rebellion, besök webbsidan Extinction Rebellion för att lära mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.