Hoppa till innehåll

Möten med Extinction Rebellion Lund

?English below. 

Extinction Rebellion Lund har nu ”Drop In”, olika möten och aktionsplaneringar på Smålands nation i Lund, på Kastanjegatan 7.
Läs mer här nedanför om kommande möten.

 Vi kommer att planera aktioner, måla banderoller och prata om allt spännande som händer i Extinction Rebellion, både här i Lund och i resten av Skåne. Alla är välkomna!* p.g.a. covid-19 restriktioner behöver vi veta hur många som kommer vara i lokalen. Meddela oss därför vänligen i förväg om du vill stanna lite längre genom att antingen:

1. maila xrlund@protonmail.com

2. skriva i vår mattermost kanal eller

3. genom att ”delta” i vårt FB evenemang

Ni kan också höra av er om ni hellre är med via zoom så ordnar vi en länk!

Bra att veta:
Ta gärna med mat om du vill, men ha i åtanke at Smålands är ett veganskt utrymme – dvs inga kött/mejeriprodukter i lokalerna. Vi bjuder på kaffe och te!
Alltså:
TORSDAGAR: ”DROP IN” OCH MÖTE PÅ SMÅLANDS

När? Varje Torsdag. 17:00-20:00
Var? Smålands Nation. Kastanjegatan 7, SE-223 52 Lund, Sverige

SÖNDAG: AFFISCHERING FÖR SKOGEN MED XR LUND

När? 28/3 kl. 11:00-13:00
Var? AF-borgen, Sandgatan 2Överallt matar skogsindustrin oss med föreställningen om att det svenska skogsbruket är både hållbart så väl som lösningen på klimatkrisen. Tv-reklam och stora affischer i busskurer ropar ut det falska budskapet trots att forskning visar på motsatsen. Skogsupproret, en grupp inom Extinction Rebellion, tycker att skogsindustrins greenwashing behöver synliggöras i det offentliga rummet; på torg, i busskurer och tunnelbanor.  

Under två veckor, 19 mars – 4 april bedrivs därför en affischeringskampanj för att synliggöra lögnerna och bjuda skogsindustrin motstånd.

XR Lund är klart med och stöttar! Vi ses därför på Söndag (28/3) kl. 11:00 utanför AF borgen. Efteråt firar vi med en picnick i Botaniska Trädgården, så ta med något gott att äta!Mer info om Skogsupproret:
Facebook: https://www.facebook.com/skogsupproret/?ref=page_internal

Instagram: @skogsupproret

Frågor? eller vill du ha hjälp med hur man kan engagera sig? Tveka inte att höra av dig till oss direkt! Jag (Ellen) svarar gärna på alla frågor och funderingar som kan komma upp. Det är bara att ringa 0734 42 80 12 eller maila oss på xrlund@protonmail.com


Weekly update from XR Skåne and Lund!

Hi! You have received this email because you have shown an interest in Extinction Rebellion Lund. You may not have heard much from us lately, but we feel like it’s time to change that! Here comes a quick update on what’s going on at the moment.

THURSDAYS: ”DROP IN” OCH MEETING AT SMÅLANDS

When? Every Thursday between 17:00-20:00
Where? Smålands Nation. Kastanjegatan 7, SE-223 52 Lund, SwedenWe finally have access to a meeting space, so come join us at Smålands Nation! We’ll be planning actions, painting banners and talking about all the amazing activism going in XR here in Lund and Malmö. Everyone is welcome!
*Because of covid-19 we need to know if you plan to stay for a bit longer in advance. Please let us know by either:
1. e-mailing xrlund@protonmail.com2. contacting the us on our mattermost channel or3. ”attending” our FB event
You can also get in touch if you’d rather participate through zoom and we’ll fix a zoom link!
Good to know:
Feel free to bring food so that you don’t go hungry, but keep in mind that Smålands is a vegan space – so no meat/dairy on the premises! Coffee and tea is on us!

SÖNDAG: POSTERING FOR THE FORESTS WITH XR LUND

When28/3 kl. 11:00-13:00
Where? AF-borgen, Sandgatan 2

The forestry industry is actively propagating the message that Swedish forestry is both sustainable as well as the solution to the climate crisis. This message is presented in large advertisements – even though science is showing the opposite. Us in Skogsupproret (“the Forest Rebellion”), a part of Extinction Rebellion, think that the greenwashing of the forest industry needs to be made visible in the public space.
From the 19th of March until the 4th of April, Skogsupproret will have a poster campaign to shed light on the greenwashing and show resistance towards the forest industry. To accomplish this, we need to be as many as possible. You can make a difference!
We will meet outside AF borgen on Sunday the 28th at 11:00. When we have finished we’ll celebrate with picnic in the Botanical Garden, so bring something tasty to eat!

Questions? Something you’re still not sure about? Just reach out to us directly! I (Ellen) am happy to answer any questions that may arise and help you get settled in XR. Just call/text 0734 42 80 12 or e-mail us at xrlund@protonmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.