Hoppa till innehåll

Vårt krav: Gör ecocide till lag.

Aktion lördag 19 juni 14:00 – 18:30, samling Magistratsparken
KONSTAKTION I MALMÖ PÅ TEMAT SJÄTTE MASSUTROTNINGEN

Vi befinner oss mitt i den sjätte massutrotningen. Varje dag försvinner arter för alltid med en ofattbar hastighet. Det går nästan inte att förstå att 60% av alla ryggradsdjur redan har utplånats de senaste 50 åren.

Allt liv på vår jord har ett egenvärde. Människan har inte rätt att leva på ett sätt som hotar att utrota andra arter. Vi verkar heller inte förstå att den sjätte massutrotningen också kommer drabba oss själva. Vi är beroende av de naturliga ekosystemen för vår egen överlevnad.

Idag hotas över 40 procent av alla insektsarter av utrotning. Vår matproduktion är beroende av pollinerare. Så mycket som 70 % av våra jordbruksgrödor går inte att odla utan pollinerare. Insektsdöden kommer oundvikligen leda inte bara till matbrist utan också svält och i förlängningen att människor dör.

Inom detta århundrade riskerar kanske så mycket som 75 procent av alla arter gå förlorade, för alltid, när temperaturen på jorden skenar till uppåt 4 grader eller mer. En miljon arter är redan starkt hotade just i detta ögonblick och vi har bara något 10-tal år på oss att agera. Giraffen blir blott ett sagodjur vi läser om i barnböckerna, tillsammans med alla andra stora och små djur som vi älskar.

Vårt krav: Gör ecocide till lag.

NÄR BINA TYSTNAR DÖR VI
– är en aktion som alla kan delta i.
– är en aktion som har många olika roller.
– är en aktion som också passar dig som är ny aktivist.
– är en livsviktig aktion!Vi behöver vara minst 30 personer som deltar i aktionen för att kunna genomföra den. Bjud in en vän!

Om du vill veta lite mer om aktionens olika roller skicka ett mail till: narbinatystnar@protonmail.com
Det finns en rollista där du kan skriva upp dig.

Samling: 14.00 Magistratsparken

Vid mycket dåligt väder skjuts aktionen upp till i början av juli.

KÄRLEK & UPPROR

Corona anpassning:
1. Under samlingen utomhus kommer vi dela in oss i 7 olika grupper efter rollerna och stå långt ifrån varandra. Alla håller ett avstånd på minst 2 meter till nästa rebell.
2. Därefter delar vi in oss i mindre vängrupper än vanligt, fyra stycken rebeller i varje vängrupp för att vara säkra på att vi håller avstånd till varandra.
3. Vi är tysta, Inga sånger, Inga slagord. Detta minskar eventuell smittrisk oerhört mycket.
4. Det står var och en fritt att använda munskydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.