Hoppa till innehåll

Från 7 miljarder till 500 miljoner?

TALA KLARSPRÅK:

I detta samtal (länk nederst) nämns möjligheten av att världens befolkning pga klimatkris minskar från 7 miljarder till omkring 500 miljoner.Samtalet förs mellan miljöekonomen Tomas Sterner (”det görs för lite”), Magnus Linton (författare och journalist) och filosofen Gustaf Arrhenius som är VD för Institutet för Framtidsstudier: ”Vi kommer att vara mycket färre människor och en mycket annorlunda civilisation.”

Roger Hallam (en av XR:s grundare) har fått hård kritik för att han vädrat sina tankar om att miljarder människor kommer att gå under pga klimatkriser, men alltfler forskare börjar ta till orda på liknande sätt.

AGERA NU:

Vi i XR behöver sprida budskapet om de stora förändringar klimatproblemen kommer att leda till, till exempel att 95% av jordbruksproduktionen kan försvinna, även om vi riskerar att upplevas som gnälliga alarmister: vi har vetenskapen på vår sida.

STÄRK DEMOKRATIN:

Tomas Sterner berättar att mäktigaste lobbygruppen i världen är oljeindustrin och det är ett hinder för att öka möjligheter till överlevnad. Kanske ska det införas någon sorts klimatombudsman eller klimatklubbar, föreslår Arrhenius.

Hoppas ni har en skön sommar och tid att lyssna: Kan man vara lycklig utan att någonsin gå ut i naturen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.